De KölnTriangle: het beste uitzicht van Keulen

Keulen kent een aantal hoge gebouwen met een prachtig uitzicht over de stad, waaronder natuurlijk de 157 meter hoge Dom. Een nog beter uitzicht heb echter je vanaf de KölnTriangle, een 103 meter hoog kantoorgebouw met een observatieplatform meteen aan de overkant van de rivier. Vanaf hier kun je de Dom zelf en talloze andere attracties van Keulen bekijken.

De KölnTriangle

De KölnTriangle, foto door Rolf Heinrich (onder CC BY 3.0)

In dit artikel lees je meer over de KölnTriangle, hoe je er komt en waar je kunt parkeren. Onderaan vind je praktische info zoals de openingstijden en prijzen.

Milieusticker nodig?

Met de auto naar Keulen? Denk er dan aan dat een milieusticker verplicht is. Je kunt de sticker als je deze nog niet hebt via dit bestelformulier aanvragen en toegestuurd krijgen (hier voor Belgische bezoekers).

Wat is er te zien vanaf de KölnTriangle?

Hoewel het in 2006 voltooide en 29 verdiepingen tellende gebouw ook een aantal restaurants kent, zullen de meeste bezoekers ongetwijfeld meteen de lift omhoog nemen naar het observatieplatform op het dak. Beschermd door een stevige glazen wand, kunt je hier in de frisse buitenlucht genieten van een fenomenaal uitzicht op de Dom van Keulen aan de andere kant van de Rijn.

Behalve de imposante kathedraal, zijn er ook veel andere belangrijke attracties van de stad die goed vanaf de KölnTriangle te zien zijn. Zo ligt de beurs van Keulen meteen aan de andere kant van het spoor, terwijl de Hohenzollernbrücke over de Rijn ook moeilijk te missen valt. Aan de westelijke oever van de rivier zijn verder de Grote Sint-Martinuskerk, de Rathausturm en het Kölner Hauptbahnhof goed zichtbaar. Verderop in de stad zijn onder andere de telecommunicatietoren de Colonius en de moderne KölnTurm te ontwaren.

foto: uitzicht vanaf de KölnTriangle

Het uitzicht vanaf de KölnTriangle met de Dom van Keulen duidelijk zichtbaar

Kijk je de andere kant op, dan valt meteen de enorme Lanxess Arena op. Deze wordt gebruikt voor concerten en andere grote evenementen. Naar het zuiden toe kun je bij helder weer ook de stad Bonn zien liggen en de 7 bergen van het Siebengebirge.

Bereikbaarheid van de toren in Keulen

De KölnTriangle staat meteen bij de beurs van Keulen en is eenvoudig te bereiken. Neem de S-Bahn (alle lijnen) of de Stadtbahn (lijnen 1 en 9) naar station Köln Messe/Deutz (2). Kies daarna de uitgang aan de Ottoplatz en loop vanaf hier naar de toren. Je kunt ook vanaf de Dom via de Hohenzollernbrücke lopen. Nadat je de rivier bent overgestoken kun je een wandelpad door een klein park langs het spoor nemen en sta je binnen enkele minuten voor de toren.

Parkeren bij de KölnTriangle

Wil je met de auto naar de KölnTriangle, dan is er in de buurt van de toren voldoende gelegenheid te parkeren. Soms lukt het zelfs langs de straat een vrije plaats te vinden. Zijn deze allemaal bezet, dan is er in het gebouw zelf meteen bij de rivier ook een parkeergarage. Iets verderop bij de Kölnarena zijn er nog meer parkeerplaatsen. Je leest er meer over in mijn artikel over parkeren in Keulen.

Algemene informatie

Benieuwd naar de andere bezienswaardigheden die Keulen te bieden heeft? Ik heb hier een uitgebreid overzicht voor je.

Met de trein naar Keulen?

De Duitse hogesnelheidstrein ICE

De hogesnelheidstrein is een comfortabele en betaalbare manier Keulen te bereiken. Prijzen beginnen al vanaf €19 via NS International, waarbij je ook nog eens op ieder station in Nederland kunt opstappen!

Publicatiedatum: 08-01-2014. Laatst bijgewerkt op: