Fietstours in Keulen van Baja Bikes

Wil je Keulen eens van een heel andere kant beleven? Dan is fietsen door de stad met Baja Bikes een aanrader! Sinds kort vind je deze populaire, ooit in Barcelona begonnen tours ook in Keulen. Je fietst dan samen met een gids langs alle belangrijke bezienswaardigheden en krijgt veel te horen over het verleden van de stad. De gids is gewoon Nederlandstalig.

Baja Bikes voor de Dom

Hieronder vertel ik je meer over de tours van Baja Bikes in Keulen. Daarna geef ik uitleg over het boeken en wat achtergrondinformatie over het bedrijf.

De fietstours van Baja Bikes

Je eigen fiets mee naar Keulen is een heel karwei, dus bij Baja Bikes krijg je de beschikking over een van hun goed onderhouden stadsfietsen. Ga je met de kinderen naar Keulen? Dan regel je tegen een kleine bijbetaling een kinderzitje of een kinderfiets. Ben je niet in goede conditie? Vraag dan naar een elektrische fiets.

Fietsen door de binnenstad van Keulen

De standaard fietstour duurt ongeveer drie uur en begint vlakbij de beroemde Dom van Keulen. Dit is naast het centraal station. Vervolgens neemt de gids je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Altstadt, het prachtige stadhuis, overblijfselen uit de Romeinse tijd en het Mediapark. Er wordt regelmatig kort gestopt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je drie uur lang onafgebroken op de fiets zit. Ook heb je telkens genoeg tijd om foto’s te maken.

Als je met een eigen groep bent, dan is het mogelijk de gids exclusief te reserveren. Behalve dat je de fietstour dan doet samen met mensen die je kent, kun je ook de route en vertrektijd aanpassen naar eigen wens. Is er bijvoorbeeld een bezienswaardigheid in Keulen die je ontzettend graag wilt zien? Geef dit dan van tevoren even bij de gids aan!

Bij het Mediapark van Keulen

Een laatste leuke mogelijkheid is tenslotte te voet een wandeling met een gids van Baja Bikes door Keulen te maken. Deze is met twee uur korter dan de fietstour en beperkt zich tot het historische centrum. Het voordeel is weer dat je bijvoorbeeld de Dom van Keulen van binnen bezoekt! Het historische stadhuis en de Rheinauhafen worden eveneens bezocht tijdens de wandeltocht.

Een tour van Baja Bikes reserveren

Een tour reserveren doe je eenvoudig via de website van Baja Bikes. Je krijgt dan per e-mail een bevestiging. Reserveren van tevoren is wel nodig, maar de betaling doe je pas ter plaatse op de dag zelf. Verder kun je altijd kosteloos wijzigen of annuleren. Makkelijk geregeld dus!

Over Baja Bikes

Uitleg van de gids tijdens de fietstour

Baja Bikes is ooit in Barcelona begonnen met het aanbieden van fietstochten met een gids door de historische binnenstad. Dit werd al snel een groot succes. Het kleine bedrijf kreeg nog meer bekendheid nadat het door Lonely Planet genoemd werd. Inmiddels organiseert Baja Bikes fietstours in meer dan 50 steden over heel de wereld. De tours zijn beschikbaar in het Engels, Spaans, Duits en in het Nederlands. Behalve in Barcelona beschikt Baja Bikes ook over een kantoor in Amsterdam.

Met de trein naar Keulen?

De Duitse hogesnelheidstrein ICE

De hogesnelheidstrein is een comfortabele en betaalbare manier Keulen te bereiken. Prijzen beginnen al vanaf €20 via NS International, waarbij je ook nog eens op ieder station in Nederland kunt opstappen!